Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Harrys Lap Timer

Publicerad 2016-08-25 16:15:41 i Allmänt, Camaro -68,

Efter att ha Googlat en del på nätet var det många som rekommenderade denna App. Den skulle vara enkel att använda och fungera bra. Finns att ladda ner i olika grader beroende på hur avancerad man är, finns så att den går att synka med sin Go Pro kamera om man vill göra riktigt häftiga filmer.
 

Man lägger in vissa grunddata om bilen, motor, utväxling, hjulstorlekar etc. sedan är den bara att sätta på den i depån så hittar den GPS satelliter själv, lägger in vilken bana man är på (finns flera hundra inlagda) har koll på start och mål, samt hur banan ser ut.
När man kört ett varv använder den det som referens och då kan man sedan se om man kör snabbare eller långsammare än det snabbaste varvet. Man behöver inte trycka eller mixtra något med den bara starta och stoppa i depån, det är allt. Toppen !
 

Här kan man se att den har loggat 19 varv åt mig och det snabbaste är markerat med #1 1:42:22 och en snittfart på 108,5 km/t.  Banrekordet är satt 2005 av en Formel 1 bil på 1:03:08 Vansinnigt fort !!!! Time Attack bilarnas rekord ligger på 1:21:70. Normalt för gatbilar av olika sorter ligger på 1:40 till 1:50, så man ligger inte så taskigt till.
 

Klickar man på den tiden som man vill titta lite extra så kommer man in i en undermeny med massor av data, man kan se splittider på de olika sektionerna. Finns också en kartvy som är riktigt kul. Här kan man förstora upp och se hastigheter på olika delar  av banan och vilka G krafter som finns i kurvorna, utifrån det kan man tolka vilket spårval man gjort.
 
  

194 km/t på långa rakan, 144 km/t över Mjölby krönet, 151 km/t på start och målrakan. Lite röda partier i kurvorna visar på att jag har kört fortare där på andra varv.
Så här kan man sitta och nörda mer sig i siffrorna, tänka på bra spårval. Man ser t.ex. att jag sladdar väldigt mycket i chicanen :-) grönt både till hö och vänster. Bättre spårval nästa gång.
 
 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela