Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Montage dörrar

Publicerad 2022-03-30 17:52:37 i Allmänt,

Då var det äntligen dags att börja montera på lite större delar på bilen. Att montera dörrar är inte det lättaste arbetet man kan göra, därför började jag studera gamla manualer, för att få lite idéer. 
 
I denna fantastiska dokumentation, som jag hittade på nätet, skulle avslöja alla knep och trix.
 
På sidan 5 hittade man denna utförliga beskrivning..... Varje fäste går att justera i 4 led. Tack för infon........Tror att jag kunde detta innan.  
 
Sagt och gjort! Med hjälp av bror Stephan började vi skruva fast dörrarna, för att se om vi kunde lyckas med detta. Är bilen fortfarande rak efter sin behandling? Sitter tröskeln som bytte på rätt ställe? Är skärmen som riktades av plåtslagaren i samma linje med dörren. Ja! frågorna var många. 
 
Fästerna i A stolparna sitter med 2 bult inne i stolpen och går att justera upp, ner, ut och in. 
 
Tre bultar sitter i dörren och går också att justera upp, ner, ut och in. Många variabler blir det. 
 
Efter lite funderande och meckande började vi komma på hur vi skulle jobba med en vinkel och ett mått i taget. 
 
Till slut hade vi fått rätt höjd på dörren och den är ganska rak, men som ni ser att det är alldeles för trångt till hö. i dörrskarven och nu måste dörren justeras framåt. 
 
Så nu vart också den springan bra. 
 
Även linjen mot framrutan börjar närma sig. Ni kanske undrar vad den blå tejpen gör överallt? Jo, det är en speciell typ av maskeringstape som man sätter på så att lacken inte skall bli skadad om man skulle råka stöta emot en kant eller klämma ihop för tight. En slags skyddsfilm. 
 
Efter 7 timmar satt bägge dörrarna på plats och vi var nöjda med resultatet. Helt perfekt går det inte att få det, då tillverkningskvaliten 1955 inte höll någon högre klass. 
 
När väl dörrarna var på plats så började arbetet med att sätta dit alla saker. Här är mekaniken till handtaget för att öppna dörren på plats. 
 
Därefter skall dörrlåset justeras in i rätt höjd och djupled så att dörren stänger fint och riktigt, plåten på utsidan av dörren skall gå i linje med bakskärmen. 
 
Provmontering av ventilationsrutan. Den måste först sättas dit för att sedan kunna passa i fönsterkanalerna som rutan skall löpa i. Efter det måste de tas bort igen för att man få dit fönstret i dörren och därefter kan man återmontera den igen. men mer om monteringar av fönster i nästa inlägg. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela