Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Klädsel på fram och baksoffa. Del 2

Publicerad 2023-06-19 15:45:00 i Allmänt, Chevy -55,

Nu kommer del 2 av klädseln till sofforna. I förra avsnittet hade jag fått på stoppningen och grundtyget samt kollat att allt fick plats och såg bra ut. 
 
Provat ut var man sitter på framdynan, för att sitta rakt bakom ratten. Då hamnar man ganska långt åt vänster som ni ser. Vilket kommer att bli ett problem när den skall kläs, då vi skall ha tyg där vi sitter och läder bredvid.
 
Jämnför man med var man sitter i baksätet, så stämmer markeringarna gansk bra med varandra. 
 
Efter att ha konsulterat med Tomas så beslutade vi oss för att bredda soffan och ryggstödet lite för att allt skulle se och bli bättre. Tomas limmade på stoppning på sidan av soffa och ryggstödet, vilket ni kan se på bilder längre fram.  
 
När det gäller materialvalet så uppgraderade vi från konstläder till riktigt läder. (Oxhudar) Här har hudarna kommit hem. Kartongen var bra tung kan jag intyga. 
 
Nu sitter lädret och tyget på plats. Men som ni ser så stämmer inte dyna och ryggstöd riktigt. Det är svårt att få det helt perfekt direkt då man klär dyna och ryggstöd separat och inte vet riktigt hur de sitter fast i bilen. 
 
Efter att Tomas lossat och spänt om tyget på ryggstödet så vart det "nästa" helt perfekt. Svårt att får det 100% rakt med ett material och fjädrar som rör sig när man sitter på dyna, kliver in och ur. Men sömmarna stämmer väldigt fint nu. 
 
Nu är även framsätet klart. 
 
Mycket lättare att gör ett framsäte där ryggstöden sitter fast i dynan. Här ser ni hur han har byggt ut dynan och gjort den rundare samt förlängt ryggstödet så de skall passa ihop. Förut slutade dyna i stort sett där sömmen mellan tyget och lädret är nu. Man ser också här att sittplatserna är lite skålade så man skall sitta skönare.
 
Framdynan på plats. Säkerhetsbälterna fick också plats att titta fram mellan ryggstöden. 
 
Allt på plats, Snyggt! Eller hur?
 
Snyggare än så här blir det inte. 
 
Så här såg det ut från början. Lite skillnad. 
I Nästa inlägg blir det hur vi sätter in innertaket. Det blir spännande.......
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela