Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Classic Motormarknad i Västerås

Publicerad 2023-03-27 10:54:57 i Allmänt,

Tänkte lägga upp ett litet reportage om mitt besök på Classic Motormarknad från ABB Arena i Västerås. Som nybliven elbilsägar har man ju lite "laddångest" vid långkörningar. Jag hade laddat upp vår ID3:a till 100 % och det skulle räcka till 37 mil. Det är c:a 25 mil T&R till V-ås, så det skulle vara lugnt.. 
 
Lördagen den 25 mars kom liksom vintern tillbaka och jag mötte snövädret en bit efter Barkarby. I takt med att jag närmade mig V-ås med lyse, torkare, värm, snöslask och kyla så minskade batterimängden drastiskt. Väl framme var det bara 50% kvar, skulle nog inte räcka hem. Som tur var hade Mälarenergi en stor parkering med massa laddstolpar inte långt från ABB Arena. Efter att laddat ner ännu en app och lagt in alla betaluppgifter kunde jag i lugn och ro gå på marknad och billen laddades inför hemresan. 
 
Mycket folk och utställare redan tidigt på morgonen.
 
Tydligen är det hett att renovera gammla mopeder och lätta motorcycklar nu för tiden. Här är ett exempel på en utställare som sålde förgasare i massor. 
 
Andra sålde vevhus till Zyndapp.
 
Mera mopeddelar. Det var dåligt med utställare som sålde bildelar, fanns några som hade lite delar till äldre bilar, 20-30 talare men inget som stod på min önskelista.
 
Förutom moped och lite bildelar så var det många som sålde nostalgi prylar och g:a kläder. Är ju lite kul att se att de t.ex. säljer campingset från Tuppeware för flera tusen, ett sånt som mamma och pappa hade när vi var små och åkte på bilutflykt. 
 
Gammla vapen och miltärgrejor var också ganska hett. En sabel till champangen kanske?
Efter att botanisera runt i tre timmar kände jag mig nöjd och började min resa tillbaka till Huddinge i snöovädret.
 
Bilen hann ladda upp till 75% så jag kom hem utan problem, dock hade snäovädret tagit i ordenltigt med mycket snö coh slask på motorvägen. Inte undra på att parksensorn tjöt så fort man stod still :-) 
Får se fram mot fler marknader i sommar som kanske mer är inriktade på bilar och bildelar. När det gäller 55:an så väntar jag på sätten från sadelmakeren. Helt ny klädsel i skin på gång, men mer om det i framtida reportage. 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela