Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Första besiktningen av Testa

Publicerad 2021-08-28 17:52:03 i Allmänt, Chevy -55,

Det kan tyckas litet att en kille från besiktningsorganet Testa kommer hem och skall titta på en rostig gammal ram. Men det är en milstolpe för mig som bilbyggare. Det är här det avgörs om jag får gå vidare med mitt projekt eller om det är massa saker som måste göras om och göras rätt. 
 
Här är nu alla bitar på plats för det nya chassiet. Alla balkar är svetsade ordentligt, bakaxeln på plats i sin nya upphängning, nya skivbromsar, hjullager, stördämpare, m.m.
 
Nya framvagnen på plats med nya bärarmar, fjädrar och skivbromsar. 
 
Efter att Stefan Jonsson gått igenom allt blir det tummen upp för mig att fortsätta och visst ser han lite nöjd ut också? Hans slutkommentar blev: " Du verkar ju ha koll på vad du håller på med och har  bara bra grejor. så detta blir nog bra" Det känndes riktigt, riktigt bra. 
 
Efter godkänt protokoll säger Stefan till mig, "Då ringer du mig i september så tittar vi på resten och tar ut den på en provkörning......" Jag kontrar med "september 2022 blir ok" han svarar tillbaka "men sa inte du att du var pensionär" Jag känner ingen stress !!!!
 
Nu var det bara att ställa ner Sandy på golvet igen för att kunna rulla ut henne för att lyfta på karssen igen. Detta för att jag skall kunna passa in de bakre nya hjulhuskantern, efter den nya bakvagnsupphängningen och de nya hjulen. 
Men mer om detta i nästa inlägg. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela