Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Lackering Part 1

Publicerad 2021-11-30 16:33:37 i Allmänt, Chevy -55,

Så var det äntligen dags för att lackera karossen efter allt svetsande, riktande, slipande och spacklande. 
Dags att lyfta ner karossen från snurran och motera på transporthjulen, så att vi kan få upp Sandy på släpet och transportera henne till lackeraren.
 
Nere på backen igen, förhoppningsvis är detta sista gången vi tar ner karossen från snurra. 
 
Nästa gång vi lyfter upp karossen blir det för att sätta den på ramen. Det blir stort, då är det nästan en bil igen !!!!
 
Ramen är nu helt klar med motor, växellåda, kardan och bakaxel på plats. Alla ledninga är dragna i ramen till bromsar, bensin och vissa elkablar. Kolla ratten.... det går att stya igen. 
 
Inpackad och lastad för transport.
 
Dags för avfärd till lackverkstan. 
 
Det vart Billackeringsbolaget som vann upphandlingen på lackeringen. Jag hade tre stycken firmor som var här och titta på jobbet för att lämnat offert., samt att jag tagit in referenser på dem. Detta med att lacker bilar är ingen billig affär. Vi pratar belopp runt sex siffriga pengar. Så man vill verkligen känna sig trygg med den som gör jobbet.
 
Billackeringsbolaget har stora fina lokaler i Skyttebrink som ligger mellan Tullinge och Tumba i Södra Stockholm. Jag fick en bra rekomendation av Bengt som var den som köpte vår Camaron, han har användet deras tjänster i många år och är super nöjd. 
 
Lossad och inrullad i hallen, så vart det inspektion av de som skall jobba vidare med Sandy
 
Det här känns bra. Snyggt och rent, ordning och reda. 
 
Nu kom det svåra. trots att jag plockat fram en färgkod via ett chassinummer på en BMW som har den svarta färden som vi vill ha. (475 Safir Black Metallic), så visar det sig att det finns minst 6 st, varianter på den. 
Efter att Conny tagit fram färgprover på dessa, tittar vi på dem både inne i hallen, ute och med lampa. Phuuuu!!! Vilken skall jag välja? 
2 st. går bort direkt, de har ett skimmer av blått och det skall vi inte ha. 
Jag landar i den som är svartas med bara en lite, lite nyans av silver som man ser när solen lyser på den. Håller tummarna att det blir bra.......
Fortsättning följer i Part 2
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela