Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Kampen mot rosten, part 3

Publicerad 2020-07-23 18:10:00 i Allmänt, Chevy -55,

Som jag utlovat så kommer här bytet av tröskeln, som vi vet att den såg rätt illa ut när jag slipat bort lite färg och padding. 
Efter att borrat och fräst ut alla punktsvetser så var det dags att börja bända bort eländet.
För att karossen inte skall röra på sig så mycket under tiden man jobbar med denna typ av arbeten, så är det bra att svetsa upp ett eller fler stag som håller allt på plats. Jag satte dit ett tvärstag så att jag vet att dörrhålet håller sig på plats. Gör man större jobb kan man behöva gör krysstag. 
När allt var lossat så tog jag kapen och skar bort mitten biten av tröskeln, så man lättar skulle komma åt de sista infästningarn i ändarna på tröskel där den möter karossen.
Innan jag tog bort de sista bitarna tog jag och mätte upp den med ett vattenpass för att se att jag fick den nya tröskeln på samma plats. (lutning)
Nu kom det stora problemet, hur skall jag få dit den nya, den skall skjutas in i hålet på ovan bild och samtidigt stoppas in fram vid dörrstolpen. DET GÅR INTE!
Efter att klurat en stund kom jag på att detta fäste som skall hålla framskärmen på plats i nederkant, gick att ta bort med en del våld, men då gick det i alla fall att stoppa in tröskeln i hålet bak och lyfta upp den fram till rätt läge. 
Efter att ha provmonterat tröskeln var det dags att fixa underarbetet, slipa och behandla med zinkfärg. Det visade sig att även den innre tröskellådan var skadad. Så jag fick fixa till en ny bit. 
Den nya lådan preparerades innan den sattes på plats. Även den måste skyddas för rost den närmsta 50 åren. 
Så nu var det "bara" att sätta dit den nya. Efter att satt fast den på ett par ställen, monterade jag tillbaka dörren så att vi kunde se att tröskeln passade rätt i underkan och dörrspringan var lika stor fram som bak.. Med några små justeringar så såg det väldigt bra ut. 
Nu var det bara att jobba på växelvis fram, bak och inunder så att inget skulle slå sig av värmen som blir när man svetsar. Därefter var det dags att grundmåla den lite, så den håller sig fräch tills det är dags att slipa och måla på riktigt. 
Fick dit fästet för framskärmen på rätt ställe också, det lättaste var att montera dit skärmen igen och se vad fästet skall hamna, sedan på slutet så blir det i alla falla att man får chimsa in den sista passformen. 
För att inte hitta någon överraskning på den andra tröskeln, så slipade jag ner den helt till plåten för att se hur den såg ut. 
Tack och lov så var den hel, bara några små bulor som behöver spacklas igen. 
Nästa inlägg blir om hur det ser ut när man tar bort alla rutor ur bilen, det brukar vara som ett Kinderägg, man lyfte på ett lager och vad hittar man för överrasking där in under ?? Men vi håller tummarn att det ser bra ut. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela