Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Nya delar från Tri-Five AB

Publicerad 2021-12-22 16:54:21 i Allmänt, Chevy -55,

I veckan har jag vart och besökt Niklas på Tri-Five i Bålsta, hämtat en massa delar som jag beställt av honom. Det är alltid lika trevligt att spendera ett par timmar hos honom, surra om bilar, bildelar, transporter från USA, få tips och råd. Jag rekomenderar er att titta in på www.trifive.se eller ring honom på 073-980 73 26 om ni behöver något. Har mycket delar hemma och priserna är bra.
 
 
Jag har tidigare lagt en stor beställning på massor av delar som jag nu kommer att behöva i nästa fas av bygget under februari, mars och april. Nu skall ju bilen börjas byggas ihop. Det känns som en stor vändpunkt, när man får börja tänka på och köpa ny delar, istället för att laga gamla rostigta. Men Jo!! Vad det kostar att ta hem delar från USA just nu. Frakterna har gått upp med flera hundra procent och dollarn är inte gratis. 
 
Bilen fullastad med massa "godis" Bland annat ett helt nytt elsystem till hela bilen. 
 
Väl hemma, var det dags att börja sorter upp det jag fått. Här är det nya gummilister till sidofönster, dörrar, bagagelucka och rutor fram och bak. Alla gamla gummilister är helt torkade och blir bara smulor när man rör vid dem. Den Califoniska solen har tagit hårt på materialet efter drygt 65 år.
 
Ny vindrutetorkarmotor med mekanik från Raingear. Skall vara det bästa som finns. (säger alla). Nya torkararmar, ny defroster m.m.
 
Ny grill. Det blir snyggt. 
 
Ny bakruta i grå toning, det kommer att bli perfekt till den svarta lacken. Jag hoppas på att kunna sälja den g:a i klarglas, som är i bra begagnat skick. Hör av er om intresse finns. Prisidé 4000 Kr.
 
Även alla andra rutor byts till nya gråfärgade. en stor anledning till att jag byte alla rutor är att när jag demonterad bilen upptäckte jag att ena sidan på den hade gröntonade rutor och den andra klarglas. (Skumt) Att köpa lösa rutor till bara en sida var nästan lika dyrt som att köpa ett komplett kit. Fördelen var då också att jag kunde välja den färgen som stod på önskelistan. För den som fundrar på att uppdatera sina rutor så tar Tri- Five c:a 17.000 Kr för ett komplett kit. 
 
Tyvärr fick jag ingen framruta med mig, då Niklas tidigare i veckan halkade och tappade rutan när han skulle plocka fram min grejor, den gick av på mitten. Sån jäkla otur. Ny ruta kommer under januari. Jag lider med dig Niklas, det var inte kul. 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela