Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Rostkriget fortsätter

Publicerad 2019-09-28 16:43:16 i Allmänt, Chevy -55,

Nu har jag slipat rost ett tag och testat lite olika verktyg och metoder. Så jag tänke visa lite vad jag kommit fram till samt lite bilder på resultatet.
 
Här är lite av det material som jag provat, nedan kommer jag beskriva delarna i detalj.
 
 Detta är en riktigt brutal Axialborste som finns på Biltema 19-291 med M14 gänga för vinkelslipmaskiner, dock är den bara godkänd för 8.000 rpm . Jag körde den på min maskin med 11.000 rpm, men det är inget jag rekomenderar. Otroliga vibrationer så att händerna domnar.
 
Däremot är dessa Cirkuläborstar från Biltema riktigt bra. Passar både på vinkelslipen och finns med 6 mm skaft. 19-200 på den högra och den klarar upp till 12.000 rpm.
 
Något som också är riktigt bra på grövre rost, är denna roterande bläster som det kallas, vet inte var jag köpt dem, men den är riktigt bra vid grova rengöringar. Kan köras på på borrmaskin upp till 4000 rpm.
 
Vill man sedan snygga upp utan lite för att få bort det sista rosten så är dessa Flappdisk bra. Dessa finns i flera grovlekar, denna 19-264 från Biltema är med grovlek 60 som passar bra till grov slipning. Dessa flapdisk kan man med fördel använda om man skall slipa ned lacken men då får man gå på 80 eller 100 papper.
 
 Något som också är riktigt bra på lite planare ytor är denna Spydflex även kallad för "Negerkrull" (Usch! så får man inte säga) Tänk på att använda skyddsglasögon då den släpper rätt mycket borts ifrån sig.
 
 
När allt är slipat och klart har jag penslat på en rostätare som jag köpt på Biltema 36-189 Den angriper den ev. rost som är kvar rent kemiskt.. Först är det vitt skum när man lägger på den, sedan övergår den till blålila och därefter svart/mörkbrun. Den fungerar även som en primer och kan målas över.
 
Här kommer nu lite färdiga bitar från baksätet. Ni ser den blå lila färgen komma fram.
 
 
 
 
När den blålila färgen försvinner blir det brunt/svart. Detta är alltså inte rost utan här är det en färdig  och klar yta.
 
Det är bra träning att slipa rost inne i en bil, känns som en blandning av styrketräning, joga och streching.
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela