Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

TH400 Lådan klar

Publicerad 2016-12-27 17:47:12 i Allmänt, Ford T-23 Rod,

Fick tips om att Jackis automatlådor skall var duktig på att renovera TH lådor. Så för några veckor sedan fick han min låda för att kolla hur den såg ut. Det var en spännande verkstad han hade, men verkade ha koll på det mesta.
 

Det var mycket projekt på gång i hans verkstad men han hade ändå en jäkla koll på allt och det hela började med ett förhör...... Jag fick berätta vem jag var, vad jag hade gjort tidigare samt vad jag skulle ha denna till och hur det projektet skulle se ut.
 

Efter några veckor ringde Jacki och undrade om jag hittat denna låda på en sjöbotten???? Det fanns ingen olja i den vilket gjort att allt hade rostat och torkat ihop. Men stommen var så bra att han ändå tycket att man skulle göra i ordningen den.
 

Han fick klartecken att kör igång även fast jag tyckte att priset på +10.000 Kr. var lite väl i överkant. Tidigare har jag renoverat Camarons Muncie låda för c:a 6000 Kr. Men i takt att han bytte delar så kom det ena efter det andra upp och det tillkom remmar, filter, bussningar, packningar, m.m. hela tiden, så jag vart lite orolig vad allt skulle landa.
 

Renoverad och klar ligger den längst bort på lastpallen. Nu är den inställd för att klara effekten på den nya motorn, vikten på Rodden, samt att den skall växla mjukt ock fint som en Rodd skal göra. inga race växlingar här inte. Priset hamnade efter lite prutning på 12.500 Kr. Skall bli riktigt kul och se hur den kommer att gå.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela