Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Nya framdäck till Rodden

Publicerad 2019-02-17 10:40:27 i Allmänt, Ford T-23 Rod,

Efter att ha provkört rodden i höstas så är framvagn och hjul inte på den nivå som man kan önska sig. Därför renoverades spindellederna upp och fick nya lager och bussningar, då de hade stora glapp i sig. Även däcken som hade en datumnärkning från 1993 var allt annat än mjuka.
Nya nostalgidäck inhandlades och lämnades till INTERA för montering samt riktning och ballansering. Efter drygt en månad fick jag besked att de hade gått bet på att rikta fälgarna. De är så kallade slipfäljar. Dessa har ett löst hjulnav och sedan två halvor som bildar fälgen. Dessa fäljar som jag har är så gamla att de inte går att rikta och få ihop en fälg som är i balans, av dessa tre delar.
 
 
Det är inte ofta INTERA går bet på något, men detta fick de inte ordning på. Tyvärr!
Vi får prova med nya mjuka däck och lite lägre däcktryck, så får vi se vad som händer till våren. eller om helt nya fälgar måste inhandlas.
 
 
 
Den uppmärksamma ser kanske också att däcken har en omvänd placering. Vilker betyder att höger fälj stitter på vänster sida och visa verse. Detta gjordes på g:a Hot Rod för att få en smalare spårvidd fram än bak. Snyggt! Men lite jobbig när man skall lufta däcken då luftnippeln sitter på insidan.......
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela