Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Delar från USA har äntligen kommit

Publicerad 2021-07-29 10:00:00 i Allmänt, Chevy -55,

Detta med att få hem delarna från USA skulle jag kunna skriva många många sidor om. Under rådande omständigheter med ett stökigt presinentval, Corona, brist på container, ingen hamnpersonal samt fartyg satta i karrantän. Så har det tagit enormt med tid. Delarna som kom hem nu i juni beställdes i sep. 2020. DET TOG 9 MÅNADER ATT FÅ HIT DEM !!!!!
Detta orsakar att hela tidsplanen för bygget blir helt på tok fel. grejor som skulle gjort i vintras blir gjorda nu och sånt som är beroende av fint väder (Blästring och lack) kommer kanske hinnas med innan det blr vinter, Så det kan hända att det får vänta till våren 2022. 
 
 
Jag blev rekomenderad att använda en så kallad "shipping point", alltså ett ställe i USA dit man kan skicka delar som de sedan sammpackar med andra kunders delar i en container, så delar man på fraktkostnaderna. Företaget heter So Cal Classics och drivs av Petter Dahlström. En resention om detta kommer senare då vi fortfarande inte är klar med alla affärer, men jag kan säga att de får inga toppbetyg av mig. 
 
 
Efter många månaders väntan och då jag trott att jag har blivit blåst på mina grejor med än en gång, så kunde jag till slut åka till Vadstena och hämta dem. Vid en snabb avstämning så såg jag att det saknas ett paket. Så nu går det inte att montera några bromsar bak på bilen. Suck!
 
 
Väl hemma så kunde lilla julafton börja. Här har vi nya bromsskivor från WillWood till framhjulen
 
 
Stor tunga packet med delar och stag till 4-linken från PCI.
 
 
Nya fjädrar och stötdämpare till framvagnen, så kallade coil over. Lite roligt att märket heter Viking, när man köper det från USA.
 
 
Nya moderna bärarmar till framvagnen, som skall gör att bilen känns mer modern att köra. Utvecklingen har ju gått framåt lite sedan 1955. 
 
 
Här har vi huvudbalken som skall sättas fast i ramen och bära upp hela 4-link upphängningen. en rejäl pjäs. Mer om detta i inläggen framöver.
 
 
Alla delarna uppplockade. 
 
Nu saknar jag bara ett paket som innehåller fästerna för bromsoken, dessa plattor skall monteras på backaxeln. Det har nu gått 3 veckor sedan jag rapporterad om det saknade kollit, men ännu är det ingen som har lettat eller hittat det.....Never ending story. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela