Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Lackering Part 3

Publicerad 2022-01-27 17:08:00 i Allmänt, Chevy -55,

Efter att epoxygrunden var pålagd har man tittat på vilka justeringar som behövs göras, dels små gropar som finns i plåten efter gamla rostangrepp, samt där man missat/slarvat. Här har man spaklat till dem igen.
 
 
Här har det spaklat upp vä. bakskärm efter den krockskada som fanns där som riktades av Henrik på Larsson Customizing i Nyköping. Den var över en så stor yta att jag inte hade rätt grejor att ge mig på den själv, utan jag lämnade den till proffsen. . 
 
Conny och grabbarna på Billackeringsbolaget har även spacklat de riktningarna som gjordes av bucklorna som fanns på taket. 
 
Efter att de justerat alla skavanker, lakerades bilen och alla delarna igen med en silpgrund. den lägger man på för att dölja alla små repor.
 
 
 
Som namnet säger så är det en slipgrund, vilket då innebär att den måste slipas ner för att få till den där fina ytan som behövs innan slutlacken skall läggas på. 
 
När man är nöjd med resultatet är det dags att lägga på slutfärgen, som sedan skall sprutas med två lager klarlack och därefter poleras upp till perfekt slutresultat. 
 
 
Nu kommer den stora förvandlingen när man lägger på klarlacken uppepå basfärgen. Här är Conny i full fart med att lägga klarlacken på huven.
 
Kolla resultatet !!!! Och då skall det på ett lager till, plus polering. 
 
Här går han loss på dörrarna, det syns att han har gjort detta "några gånger" tidigare, han arbetar så fantastisk mjuk och fin med spruta och har den i rörelse hela tiden. 
 
Kolla vilket blänk. ser ut som lysröret sitter inne i dörren......
 
Nu åker alla grejorna in i ugnen över natten och sedan är det snart dags för hela karossen, så om en vecka kanske jag har allt hemma. Då skall det blir riktigt häftigt att få börja montera ihop hela bilen.  
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela