Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Blästerskåp igång

Publicerad 2017-10-08 18:08:15 i Allmänt,

Fick tag på ett trasigt blästerskåp som skulle gå till skroten. Men det blev det inget av med! Efter att tvättat av skåpet, för att se hur hur liia det var. Kunde jag konstater att det var inte så mycket som var trasigt.
 

Fick köpa en ny ruta i härdglas. Passade också på att sätta en tunn plexiglas skiva under glaset, så att man enkelt kan byta ut när det börjar bli suddigt. Köpte en ny LED belysning på IKEA. Lite nya tryckslangar och lite målarfärg här och där, så vart den nästan som ny. Kostnad c:a 500 kr.
 

Första testen, en gammal skitig bult. Började med att köpa en säck blästersand på Jula. 25 kg sand för 99 Kr.
Såg sedan på webben att det fanns olika lämpliga hinkar med glas och aluminium att köpa från Verktygsboden. Genom att det finns ett enkelt urtappningssystem i botten på blästern, så är det enkelt att byta medium, beroende på vad man vill fixa till
 

Rätt bra resultat tycker jag !!!!! Så om det är någon som har problem med gammalt rostigt skit eller oxiderad aluminium, då är ni välkommna att komma och prova. Framöver blir det mer olika blästermaterial, just nu bara sand.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela