Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Generator fixad

Publicerad 2016-09-24 16:09:12 i Allmänt, Ford T-23 Rod,

Generatorn och det fästen som hängde med rodden var inte av världsklass så ett nytt fäste i fräst aluminium inköptes från Dalhems Racing (nr: SME-200) 1.275 Kr.
 

Det visade sig att fästhålet för fläktremsjusteringen låg på fel sida av generatorn, så det gick liksom inte att få ihop.
 

Bara att åka till Start & Generator Specialisten i Nacka för konsultation. Och hur brukar ett sånt besök sluta, jo man kommer hem med mycket mer och dyrare grejor än man hade  tänkt sig. Hur som helst så vart det bra. en ny generator i mindre dimension som ger 105 Amper och hade alla fästen på rätt ställen. (nr: 240 245) 2.495 Kr. inkl. nytt remhjul och kabelanslutning.
 
Med hjälp av Lotta och ett snöre fick vi fram på ett ungefärligt mått hur lång fläktremmen skulle vara. Bra att veta, längden på fläktremmar är på utsidan av remmen. Vi kom i alla fall fram till 1150 mm. Så det var bara att åka till Biltema och gå igenom förrådet av remmar, tro det eller ej med de hade faktiskt en på exakt 1150 mm. ( nr: 621150) 60 Kr.
 
Klart !! Nu är det bara att dra nya kablar och testa om det fungerar.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela