Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Elfläkt på en Original kylare från 1923

Publicerad 2017-11-05 19:00:35 i Allmänt, Ford T-23 Rod,

För att hjälpa den gammal läckra original kylaren från 1923 med lite kylning, så tänkte jag komplettera dem med elfläkt. Då denna Rod bara blir en " Kalle Anka bil" och lite show bil, som mest bara går på låga farter, så tänkte jag att fläkten få gå på hela tiden så fort man slår på tändningen och skippa allt med termostat styrningar.
 
Utrymmer mellan det nya remhjulet och kylaren vart väldigt litet när allt var på plats. Hade 60 mm att spela på. Så det vart en hel del Googlande för at titta en "slim" fläkt, men efter ett tag hittade jag denna på Dalhems Racing som bara var 55 mm tjock. Art. nr. FAN10S52.
 
Dock var den bara 255 mm i diameter. Hade önskat mig lite mer, men allt är bättre än bara luftdraget. Vi får se hur det kommer att fungera i sommar. Kylaren är annars stor, men vet inte hur den ser ut inuti efter alla dessa år.  

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela