Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Renovering av lysen fortsätter

Publicerad 2019-11-18 12:21:14 i Allmänt, Chevy -55,

Nu var det dags för blinkers och parkeringsljus att få sig en omgång, de ser inte allt för illa ut, så det skall nog gå bra.
 
 
Men ingenting skall vara enkelt, det svarta förkolnade högst upp på bilden visade sig vara någon typ av packningsmassa som suttit där i 60+ år...... Då sitter det fast. Punkt!
 
 
Så det var bara fram med starka lösningsmedel, skrapa och bortsa. Borstarna är köpta på Biltema, finns i plast, mässing och stålborst. Art.nr. 20-969. Därefter åkte lyserna in i blästern igen
 
 
Nästan allt borta. På med grundfärg och lack samt polera upp kromet. Så efter 4 timmars jobb är de som nya.
 
 
Passde på att byta kablar till lamphållarna och snygga upp dessa också, vill inte ha några kostiga glapp och dålig kontakt framöver. Har beställt nya didolampor på Diodvaruhuset. Diodlampa xenonvit BAY15d P21/5W 12V.
 
 
 
Så var det dags att ge sig på framlysen. Har köpt nya strålkaster med "Angel eyes" från Ebay. men jag behöver återanvända lyshusen och fästerna.
 
 
Ser rätt så anskrämliga ut när man plockar isär dem.
 
 
Men in med dem i blästerskåpet bara, så skall ni få se. Blästerskåp, himla bra uppfining.
 
 
Titta, som nya! Nu kör vi de stora burkarna också.
 
 
Man kan knappt tro att det är samma del. På med grundfärg och lack.
 
 
Kolla! Jag är faktiskt lite imponeras själv. Här sparar vi massa sköna tusenlappar mot att köpa nya. 5 timmars jobb så var det klart.
 
 
Bara att ge sig på kromsargerna som skall sitta runt lyserna, sedan är de också klara. Som Magnus Ugla sjunger, det går bra........ NU!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela