Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Renovering styrspindlar rodden

Publicerad 2019-01-12 15:59:45 i Allmänt, Ford T-23 Rod,

På besiktningen upptäckte de att det fanns ett axialt glapp på själva infästningen av sindelleden i framvagnen. För att komma åt och kolla detta var det bara att plocka bort allt för att se hur det ser ut.
 
 
Visade sig att alla ingående delar är i ganska bra skick men det behövdes shimsas in bättre.
 
 
Det som inte var riktigt så bra var det nedre stödlagret som fått i sig lite grus och skit.
 
 
 
Passade på att göra ren och måla upp delarna lite snyggt när de ändå var lösa.
 
 
 
Nu kommer den stora utmaningen..... Var får jag tag på ett lager, vad är det för spindlar jag har? Vilken årsmodell? Och så vidare. Efter någon timmar framför datorn, har jag lärt mig att "pinnen" som håller allt på plats heter King Pin och det finns flera hundra olika satser om man börjar Googla på King Pin.
Efter att sänt över en bra bunt med detaljbilder till Jocar som är en firma som säljer mycket delar och byggsatser till Roddar. Så konstaterar de att själva framvagnen är egentillverkad.
 
 
 
 
Så då är ju frågan? Från vilken bil kommer spindlarna ifrån? Är det från en gammal Ford 1923 eller är det nyare grejor. Ingen på Jocar har sett denna typ av spindlar tidigare. Så här ligger man lite risigt till.
Det finns en lite hörsägen att bromsskivorna fram är från tidig Volvo (Amazon eller 140) Men inga King Pin som stämmer bed de modellerna.
 
 
När ända allt är nermonterat, passade jag på att ta bort den fula gula färgen från bromsoken. In i blästerboxen med dem.
 
 
 
Lite maskering sedan lackas de svarta.
Hur gick det med stödlagren? Har fått tag på lösa lager och shims som nästan håller samma mått, diffar från 0,2 - 0,4 millimeter. Så jag hoppas att dessa skall fungera.
 
Jocar skall skicka grejorna om en vecka, så då blir det montering och test efter det.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela