Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Nya chassi delar till 55:an

Publicerad 2020-10-24 17:31:11 i Allmänt, Chevy -55,

Så var det dgas att ta hem lite mera delar till vinterns aktiviteter. Min tanke är att modernisera hela chassi på bilen med moderna grejor och "bara" behålla ramen. Det skall kännas som att åka i en ny bil med härlig komfort. Det innebär nya grejorl både till fram och bakvagn.
Efter att vart i kontakt med Ride Tech som är störts på detta med hjulupphängningar till äldre bilar och vart på väg att beställa detta kit. Så ställdes en massa frågor om chassi och karosshöjder. Efter många mail med deras Tech avdelning visar det sig att nästan alla deras kit och delar är gjorda för att man skall sänka sin bil, den skall gå så lågt som det är möjligt (en mode sak) Men det vill inte jag.
 
 
Så här vill de att alla bilar skall se ut och det är ju inte alls det jag vill. Så detta slutad med att de inte kunde leverera det jag vill ha. Tillbaka till gå igen.
 
Via vår Facebook grupp fick jag tips om att CPP också är stora på detta med chassie. Nu när jag visste vilka frågor jag skulle ställa gick det ganska snabbt att konstarera att det var nästa lika illa här. Det mest var gjort för att sänka bilarna. Men de kund ta fram andra alternativ men skulle ta ett par månader. 
 
 
Efter mycket surfande och letande hittade jag detta företag "Uncommon Preformance Parts" De bara måste ju ha det jag vill. 
 
 
Mycket riktig! De hade detta häftiga kit från en stor leverantör som heter TCI som bygger hjulupphängningar till en hel massa roddar, tävlingsbilar och preformansbilar. Detta är en så kallad 4-link. Man skippar g:a bladfjädrar och traditionella stöt dämpare. Här sätter man fast bakaxeln i fyra längsgående stag och har morderna Coil Over dämpare. 
 
 
Någonting åt detta här håll blir det när det är klart. Mycket fikonspråk, men så här ser det ut på många morderna bilar, olika typer av länkstag som håller bakaxeln på plats. 
 
Till framvagnen har jag hittat dessa bärarmar, gjord i rör i stället för stora tunga pressade stålplåtar
 
 
Gillar skarp den sista meningen... Köp inte för dyrt men heller inte billigt skit på E-bay.
 
Som fjädring blir det dessa justerbara Coil Over. Hör och häpna de är justerbara 1,5" ner och UPP! Det finns ju bra grejor det gäller bara att hitta dem. Roligt också att de heter Viking. 
 
 
Med denna nätta upphandling ser det ut som jag ändå "tjänat" 10.000 kr mot vad Ride Tech skulle ha för sitt kit från början. Ibland lönar det sig att nörda ner sig webben. 
 
 
  

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela