Hasses garage

Här kan ni följa mina bil projekt i mitt garage, få tips och idéer på lösningar, hitta bra inköpsställen. Samt följa med mig på bilträffar, cruising och bankörning.

Uppdatering av fuel cell

Publicerad 2018-04-01 10:51:36 i Allmänt, Camaro -68,

Efter att kört lite konbanetävling förra året, fick jag flera gånger problem med att skumgummit inne i tanken åkte runt och ibland la sig över tankmätaren. Detta skapade lite panik när man är ute och kör och ser att tankmätaren visar att den är tom.
 
Som ni ser är det vanligt skumgummi i den befintliga tanken. När dessa blev mättade med bensin vart de rätt tunga och slängdes fram och tillbaka inne i tanken.
Inhandlade nya block med riktiga fuel cellgummi från Dalhems Racing. Går att beställa i olika storlekar men de är alltid 30 cm tjocka, så man får tänka till hur man vill placera dem. Vända och vrida.
Nästa problem är att grejorna skall ner i detta lilla hål, men varje millimeter är guld värd, så det gick att kapa upp det en cm till för att få hålet lite större.
Nu kommer den stora utmaningen. Att få igenom en elefant genom ett knapphål.
 
Det går om man har fyra händer och mycket envishet och jävlar anamma.
När den väl kommit in i tanken skall den hamna på rätt ställe.
 
Så var alla nere och på rätt ställe.
Nu är det bara dit med tanklocket igen och sedan prova. Tips som jag fick var att sedan byta bensin filter ofta för att ta bort ev. plastrester som kan komma med i soppan och annars sätta igen munstycken i förgasaren.
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela